26.1.10

7.6 Els tuaregs

Els tuaregs, es de la arrel berber que no s'ha extingit, es una unitat familiar que es desplaça segons la necessitat dels seus ramats, es a dir vaques, bous, camells, cabres, però la majoria de les ocasions són ovelles.

Durant la infància, se li ensenya a un nen com pasturar els animals. En moltes ocasions quan ens hi veiem reportatges, sobre els tuaregs per la televisió sempre ens apareixen, joves pasturen a les valls o al desert, i tenen una gran experiència mentre que els pares treballen al al camp.

El ramat, que amb tuareg s'anomena (tamadent) ha de estar sota vigilància en tot moment tant si s'alimenta com si són atacats per altres animals ara com els llops.


Habitualment, els membres de la mateixa família que habiten en els campaments o veïns s' agrupen per constituir una mateixa unitat de gestió, dividida en remats segons els tipus de animals. Així com camells i cabres formen ramats diferents que són reservats per pastors adequats. El més curiós, es que alguns tuaregs de la zona, els remats són deixats en lliberta i tornen a la hora de fer-se fosc al campament.


En les següents imatges os mostro els objectes més importants de la família dels tuaregs i que encara avui dia fan servir.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada